Giant - The art worker

Al 25 jaar ontwerpen en realiseren wij
sets maatregel

Giant the art worker

Onze knowhow

Giant the art worker

Ontwerp
Het ontwerp is de basis van ons werk.
Tekeningen en ontwerpen: op de klassieke manier én digitaal
Fabricatie van maquettes
Realisatie van technische plannen aan de hand van een computerprogramma.

Gesculpteerd beton
Deze techniek vormt de kern van onze activiteit. We gebruiken deze methode al van bij de start van onze onderneming.
Toepassing van gesculpteerd beton door projectie met een structuur in staal, inox of rechtstreeks op wanden of muren.

Decoratie
We kunnen zowel werken aan het ontwerp en de ontwikkeling van projecten, als aan de uitvoering ervan. We hebben de middelen in huis om te werken aan constructies met interactiviteit van het publiek, waarbij heel veel precisie en betrouwbaarheid vereist zijn.

Kunsthars

We werken al met kunsthars sinds het ontstaan van onze onderneming. Deze techniek maakt tal van zeer uiteenlopende realisaties mogelijk.
Worden in hoofdzaak gebruikt: polyesters, epoxy, polyurethaan. Deze worden aangebracht, gemaroufleerd, gespoten, geïnjecteerd of gegoten.

Ontwerp en realisatie van decors voor pretparken
Sinds 1986 bedenken en realiseren we van A tot Z themadecors voor de grootste pretparken in Europa. Onze teams beheersen alle technieken, waarvan we de evolutie dan ook heel nauwgezet volgen. Op die manier bereiken onze realisaties het allerhoogste niveau.
Giant wordt in 1986 opgericht met als doel het ontwerpen en fabriceren van reusachtige, al dan niet geanimeerde, reclamemodules, daarbij onder andere gebruik makend van polyestertechnieken en opblaasbare materialen.
In 1988 wagen we ons op verzoek van een pretpark voor het eerst aan ontwerp en realisatie.
Gesterkt door deze ervaring evolueren we naar de realisatie van decors en animatie, waarbij we allerlei technieken aan bod laten komen: gesculpteerd spuitbeton, polyester, polyurethaan, hout, metalen enz.
We maken voortdurend gebruik van de beste technische middelen en vormen teams die zijn gespecialiseerd in alle betrokken vakgebieden.
Onze ervaring komt ook tot uiting in onze concepten, zowel voor decors als voor masterplannen.
Al deze knowhow stellen we tot uw dienst.

Musea en decorontwerp
In de hedendaagse museumkunde vloeien wetenschap en kunst in elkaar. Elke tentoonstelling is specifiek. Wij staan aan uw zijde tijdens alle fasen van de uitwerking: advies, voorstellen van technische en artistieke keuzes, realisatie.
Voor ons is de creatie een continu proces dat we ontwikkelen in het kader van een partnerschap. Ervaring speelt daarin een belangrijke rol.

Reclame

Reclame op het verkooppunt, rechtstreekse verkoop ... Om de consument te sensibiliseren voor een bepaald product, worden alle middelen ingezet, zelfs de meest spectaculaire!
Omdat decors die buiten de norm vallen voor ons dagelijkse kost zijn, kunnen we in een zeer korte tijd creatieve en originele stands, personages en voorwerpen maken.

Onze werkplaatsen
Onze werkplaatsen hebben een oppervlakte van 800m2. We beschikken over 4 machines om beton te spuiten, een technische werkplaats met draaibank, freesbank, lasatelier, polyurethaanspuitcabine, beeldhouwatelier, verfspuitcabine en hefmateriaal.

Onze belangrijkste activiteitensectoren
Pretparken
Dierenparken
Musea
Tentoonstellingen
Stands
Horeca
Restauratie van gebouwen
Realisatie van kunstwerken voor kunstenaars
In België en in het buitenland